Weboldal, webshop készítés

Az internetes megjelenés a 21. században már elengedhetetlen. Ennek legsokoldalúbban használható eleme a weboldal.

A weboldal sok esetben az első felület lesz, ahol a potenciális vásárlóid Veled és a termékeddel / szolgáltatásoddal találkoznak. Fontos tehát, hogy ez az oldal megnyerő legyen és elérje a célját, akár az értékesítés, akár a lead generálás legyen az. A honlapot mindig a végső célt figyelembe véve kell megtervezni, de vannak olyan alap feltételek, amiknek ettől függetlenül is érdemes minden esetben megfelelni. A legfontosabbak, hogy legyen az oldal kinézete letisztult, átlátható, a navigáció legyen egyszerű és egyértelmű, legyen reszponzív (minden méretű és tájolású eszközön jól jelenjen meg, ne csússzon szét), tartalmában pedig legyen benne minden információ, ami a felhasználót érdekelheti.

Leggyakoribb weboldal típusok

Bemutatkozó weboldal

Általában egyszerűbb, röbidebb (akár egyoldalas) weboldal, melynek célja, hogy a cég/szolgáltatás megtalálható és elérhető legyen a világhálón.

Üzleti weboldal

A bemutatkozó oldaltól bonyolultabb, referenciát, portfóliót is tartalmazó weboldal. A weboldal célja általában az ajánlatkérés, hírlevél feliratkozás.

Blog

Személyes vagy üzleti blogoldal, folyamatosan frissülő, megújuló tartalommal. Fontos jellemzője, hogy keresőbarát és ügyfél által is könnyen kezelhető.

Webáruház

Termékek értékesítésére szolgáló weboldal, annak minden szükséges elemével (pl. bankkártyás fizetés, automatikus számlakészítés, stb.).

A jó weboldal/ webáruház legfőbb jellemzői

Esztétikus

Bár nem ez a legfontosabb tulajdonság, de egy weboldal igenis nézzen ki jól, legyen szépen felépített, átlátható.

Biztonságos

A te és az ügyfeleid adatainak védelme miatt is fontos, hogy a weboldalon tárolt adatokhoz illetéktelenek ne férhessenek hozzá.

Gyors

A felmérések szerint, ha egy weboldal 3 másodpercnél tovább töltődik, akkor a felhasználók 53%-a azonnal visszafordul onnan, ezzel pedig egyből elvesztetted potenciális vásárlóid több, mint felét. 

U

Könnyen megtalálható

A keresőoptimalizálás a weboldal készítés egyik legfontosabb eleme, hiszen ennek segítségével fogják a weboldaladat a keresőoldalakon keresztül megtalálni.

Mérhető

Van weboldalad, de nem tudod hányan látogatják? Tudod hányan látogatják, de nem tudod melyik ügyfélszerzési csatorna működik a legjobban nálad? A megfelelő beállításokkal ezeket, és még annyi mindent pontosan mérni tudsz!

Referencia oldalak

Egyeztessünk a részletekről, vagy kérj egyedi ajánlatot! 

Kapcsolat

Cím nélkül